Bert, een van de 600

Klik om te vergrotenEen jonge Groninger in een internationaal milieu. Nou ja, Groninger? Laat ik zeggen dat BERT LUTTJEBOER geboren is in Groningen (in 1960) en getogen in Amsterdam. Voor zijn theateractiviteiten pendelde hij regelmatig. Hij zingt, danst en acteert en is door een bundeling van deze kwaliteiten gekozen voor de rock opera Ik Jan Cremer.
 
Hij zat enkele jaren op de Maastrichtse toneelschool studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en bekwaamde zich in klassiek, modern en jazz-ballet bij diverse studio's. Doorzettingsvermogen en zijn streven naar all roundvakmanschap hebben hem zeker geen windeieren gelegd.
 
Luttjeboer heeft sinds 1982 interessant werk gehad in uiteenlopende opera-produkties. Daarnaast deed hij musical en jazz. In de Cremer-opera voelt hij zich vrij goed thuis. Het is een voorstelling die fysiek het een en ander eist en Bert maakt een getrainde indruk.
 
Voor hem en een reeks jonge mensen biedt deze show mogelijk 'dè ontdekking' op weg naar bekendheid. Er zitten prima stemmen bij die hopelijk niet aan de aandacht ontsnappen temidden van het spektakel. Ze zijn gekozen uit 600 kandidaten die verschenen bij de audities...

[ Terug ]